top of page
Foto voor cover ebook.jpg

Zo word je
schrijfster
van kinder-& jeugdboeken
 

Eén jaar lang begeleiden wij jou

stap voor stap

naar professioneel schrijverschap

Anneke Verbeeck.jpg

'Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven. Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.'

- Anneke Verbeeck

Luister naar Anneke's ervaringen met onze opleiding in deze podcastaflevering.

Onze opleiding houdt eind 2023 op met bestaan. Je kunt er niet meer voor aanmelden.

'Het lukt me maar niet om dat boek waar ik al jarenlang van droom te schrijven.'

Herken jij je hierin?

Jij hebt een prachtig verlangen:

Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven.

Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt.

Het roept je al zo lang.

En dat is super goed nieuws.

Hoeveel mensen weten niet eens wat hen blij maakt?

En jij voelt precies wat je wilt!

Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit.

Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen.

Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af.

Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt?

book-4139648_1920.jpg

 

Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak.

Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

 

Misschien heb je al een aantal schrijfcursussen gevolgd, die tijdelijk voor een boost in je creatieve proces zorgden. Maar zodra die cursussen voorbij waren, verviel je weer in je oude patronen van uitstelgedrag en druk bezig zijn met andere dingen.

En na al die jaren denk je soms dat het toch véél makkelijker zou zijn om die gekke droom maar gewoon te vergeten.

 

Maar hij laat zich niet wegduwen, je droom. Hij blijft aan je trekken en in je oor fluisteren. En met elk jaar dat voorbij gaat zonder je boek te schrijven, voel je je wat minder blij. Je innerlijke criticus gaat steeds luider roepen. Je voelt je een mislukkeling, je bent ontevreden en zelfs boos. Het vreet aan je energie. Zonder aanwijsbare reden voel je je een tikkeltje depri. Dat vlammetje dat in je brandt, begint wat minder te gloeien, en de frustratie groeit.

 

Herkenbaar?

'Moed betekent dat je doet wat je hart je ingeeft.'
Clarissa Pinkola Estes

Ik weet wat je voelt, want ik was daar dertien jaar geleden ook, precies op dat punt. 


Ik voelde al meer dan 20 jaar een sterk verlangen om een boek te schrijven, maar ik deed het gewoonweg niet. Als kind voelde ik al dat ik diep van binnen een schrijfster was, maar dat was niet te zien aan wat ik deed. Ik schreef bijna nooit! Ik voelde me fake en mislukt en ik had het gevoel een leven te leven dat totaal niet bij me paste. Een steek van jaloezie ging door me heen als anderen een mooie tekst of een boek schreven. Maar zelf beginnen schrijven durfde ik niet.

Ondertussen ben ik een succesvolle schrijfster met bijna 50 kinderboeken op mijn naam.


En ik geloof heel sterk dat dat voor jou ook mogelijk is, met de juiste ingesteldheid en adequate begeleiding. De enige voorwaarden wat mij betreft zijn dat je dat schrijfverlangen voelt én de bereidheid hebt om je creativiteit alle ruimte te geven.


Schrijven kun je leren, en wat nog belangrijker is, je kunt ook perfect leren hoe om te gaan met creatieve blokkades, twijfels en angsten die met het schrijfproces gepaard gaan. Als je ontdekt hoe je je schrijfmotivatie van binnenuit kunt blijven vinden en voeden, ben je vertrokken voor een prachtig avontuur.

Testimonial Marianne.JPG
Schrijf met ons mee.png

Zodra jij jouw boek schrijft, kan het gaan doen wat kinderboeken doen: Kinderen blij maken. Harten raken. Jou heling, blijheid en overvloed schenken. Je doen bruisen van energie en voldoening: je vervult je missie in dit leven.

'Maar hoe dan?' vraag je je misschien af.
'Weer een schrijfcursus?  Ik heb er al zo veel gedaan.' 

Deze schrijfopleiding is totaal anders. 
De focus ligt op het weghalen van de blokkades die ervoor zorgen dat je niet schrijft. Het verhaal dat in je zit komt zo als vanzelf tevoorschijn en naar buiten. Door met je innerlijke kind en je diepste essentie te verbinden, ontdek je de authentieke verhalen die door jou willen gedeeld worden.
Daarnaast krijg je alle nodige schrijftechniek aangeboden én kennis over hoe je boek in de wereld te brengen (uitgev
en).

Sandrine & ik (agatha) helpen jou eraan te beginnen, door te zetten en je boek af te maken.

Wij gaan met je mee op weg en begeleiden je bij elke stap.

 • Door deze opleiding krijg je focus & de juiste mindset om te slagen, je krijgt helder wat je creatieve prioriteiten zijn en hoe je die blijvend kunt voorrang geven in je leven.

 • We helpen jou verbinden met je schrijfverlangen en jouw Waarom zodat je van binnenuit gemotiveerd blijft.

 • We brengen je in contact met het verhaal dat je te vertellen hebt.

 • We delen alle essentiële schrijftechniek en theorie met jou, helder en makkelijk, zodat je een steengoed kinderboek leert schrijven. (o.a. zintuiglijk schrijven, show don't tell, personages creëren, perspectief, dialogen, verhaal- en spanningsopbouw...)

 • Door de toegankelijke oefeningen krijg je schrijfervaring, vertrouwen en nieuwe ideeën.

 • Je krijgt een overzicht van wat er allemaal bestaat in kinder- en jeugdboekenland en wat je schrijft voor welke leeftijdsgroep.

 • Je ontdekt manieren om je creativiteit en inspiratie volop te laten stromen.

 • Je leert jezelf in een meditatieve staat te brengen, perfect om te schrijven.

 • Je leert je lichaam in te zetten bij je creatieve proces.

 • Je leert contact maken met je innerlijke kind en van daaruit te schrijven.

 • Je krijgt tientallen voorbeelden en laagdrempelige oefeningen om de schrijftheorie te doorvoelen en te leren toepassen.

 • We helpen jou een schrijfdoel te stellen en dat doel ook te behalen, zodat je productiever wordt als schrijver.

 • Je leert innerlijke en uiterlijke blokkades overkomen.

 • We vertellen je alles over uitgeven, in eigen beheer of bij een uitgeverij.

 • Je krijgt bakken aanmoediging, leiding, steun in het overvloedige cursusmateriaal, de besloten Facebookgroep en de online groeisessies via Zoom, niet alleen van Sandrine en ik, maar ook van de andere schrijfsters.

 • Je krijgt individuele, opbouwende en doelgerichte feedback op jouw manuscript.

 • Je ontdekt het plezier van het schrijven!

 • En nog zoveel meer!

Maak van je droom je prioriteit.

wat zeggen deelneemsters?

'De opleiding is zeer degelijk en mooi opgebouwd. Je krijgt zoveel en het zit fantastisch in mekaar. Een prachtige groeilijn, een structuur die enorm veel houvast biedt, heel veel oefenkansen, terugkoppeling, feedback, online contactmomenten, leermomenten…


De volheid van Agatha weerspiegelt zich in de volheid van de opleiding. Het is een totaalpakket, voor een mooie prijs. Naast het spoor van de technische kant van het schrijven wordt de schrijver als mens goed belicht: waar loop je tegen aan, wat blokkeert jou, welke belemmerende overtuigingen zijn er, maar ook de verstilling van de I-kracht is heel waardevol. Het is een oefening die je heel snel brengt bij je rust en bij je creatieve kant.


De zorgzaamheid en moederlijkheid van Agatha zitten perfect in de opleiding verweven. Ze bemoedigt en motiveert en dat was voor mij een heel belangrijk aspect. Ze zorgde ervoor dat we respectvol omgingen met elkaar en met elkaars werk.
Dat één persoon zoveel te bieden heeft, is voor mij bijzonder. Agatha brengt haar kennis, kunde en volheid met zoveel liefde over.


Ik voelde mijn creativiteit weer wakker worden. Tijdens het schrijven, merkte ik dat ik zat te lachen en dat de deugnieterij in mij weer gewekt werd. Het gaf mij levensvreugde en het vrije kind in mij kreeg weer energie om plezier te hebben. Ik heb geleerd dat schrijven niet zomaar komt, maar oefenen, oefenen, oefenen is. 


Ik ben heel dankbaar dat ik ja heb gezegd. Deelnemen aan de opleiding is één van mijn beste beslissingen ooit. Er is voor mij immers een leven voor en een leven na de schrijfcursus. Deelnemen ( en jou ontmoeten in je volledige Zijn) heeft een impact op mijn levenspad gehad. Dank je wel, Agatha, voor je vele werk, je enthousiasme, je zachtheid en je gulle delen van jouw kennis en jouw menszijn.' 

-Inge Deschamps

Inge Deschamps.jpg
'De opleiding kwam op het juiste moment in mijn leven en heeft mij terug op de rails gezet.' 
Inge Deschamps

Hallo, ik ben Agatha

Al heel jong droomde ik ervan schrijfster te worden.

Toen ik amper acht jaar was en nog maar net kon schrijven, deed ik al niets liever dan verhalen verzinnen. Er kwamen altijd dieren in voor, want ook daar was ik dol op. En ik ben nog steeds dol op schrijven en op dieren.

Voor mij was het een lange weg naar mijn allereerste kinderboek. Ik heb jarenlang getwijfeld, gezocht, geprobeerd en weer getwijfeld, omdat ik zulk sterk verlangen voelde en tegelijk een enorme blokkade ervaarde. Dat hoeft voor jou niet zo te zijn!

Ik deel graag mijn ervaring en kennis met jou. Alles wat ik geleerd heb op mijn weg naar het schrijverschap, de valkuilen, de kansen, de hoogtepunten, de technische aspecten van het schrijven, de blokkades en hoe ik ze heb doorbroken, heb ik in deze online opleiding gegoten, zodat jij  jouw kinderboek in de wereld kunt zetten.

​Op mijn dertigste debuteerde ik met 'Een plek naast de sla'.

Ondertussen heb ik bijna 50 kinderboeken en meer dan 100 vertalingen en bewerkingen geschreven voor uitgeverijen zoals De Eenhoorn, Zwijsen, Averbode, Abimo, Van In, Die Keure...Daarnaast heb ik tien jaar ervaring in het begeleiden van aspirant-schrijvers en het organiseren van schrijf- en creativiteitsworkshops en schrijfweken.

Wat mij onderscheidt van andere schrijfcoaches is dat ik niet alleen schrijftheorie en -oefeningen aanbied die technisch een betere schrijfster van jou maken,  maar dat ik je ook begeleid in diep zelfonderzoek, je diep contact leer maken met je lichaam én met je innerlijke kind en dat ik je laat zien hoe je jouw creativiteit volop laat stromen via dans, meditaties en taoïstische oefeningen.

Het eerste jaar bood ik deze opleiding in mijn eentje aan, maar nu heb ik de handen in elkaar geslagen met Sandrine Lambert. Sandrine is schrijfster, illustratrice, topschrijfcoach en een kei in schrijftechniek en manuscriptbegeleiding. Sandrine en ik vormen een complementair superteam. Waar haar expertise vooral ligt in het liefdevol overbrengen van heldere en accurate feedback op jouw manuscript, kan ik je diep en warm begeleiden bij (de blokkades in) jouw creatieve proces.

Daarom weet ik zeker dat jij, als je de opleiding helemaal aangaat en de opdrachten echt maakt, aan het eind van het traject getransformeerd bent van een creatief geblokkeerde vrouw met een groot schrijfverlangen in een succesvolle, zelfbewuste schrijfster die vertrouwen heeft in haar kunnen en geniet van het schrijven, wiens creativiteit volop stroomt, die weet hoe ze haar creatieve hobbels kan overkomen en die haar eerste kinder- of jeugdboek effectief heeft geschreven!

Sandrine en ik gaan samen met jou voor het beste resultaat!

DSC_9020.jpg
Anneke.jpeg
'Dankzij de opleiding ben ik gegroeid in mijn rol als schrijfster én als persoon.' 
Anneke Verbeeck

wat zeggen deelneemsters?

'Ik heb altijd al veel geschreven, maar mijn manier van schrijven is echt veranderd sinds de opleiding. Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven.

 

Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.

 

Ik zat op een roze wolk, waar ik weer zou afgetuimeld zijn als ik van Aag ook geen tools had meegekregen om mijn creatieve blokkades aan te pakken. De inzichten die ik heb meegekregen om licht te schijnen op mijn angsten en die echt te ontmantelen, pas ik nog steeds toe bij elk struikelblok dat ik op mijn schrijverspad tegenkom.

 

Agatha’s aanpak raakt zowel lichaam, als geest en ziel. Heel uniek! Ik denk niet dat er andere trajecten zoals deze bestaan.

De cursus was zo diepgaand dat die ook echt de hele dag aan mij bleef kleven: als ik een film keek, dan herkende ik de universele verhaalopbouw. Als ik met mijn dochter een boek las voor het slapengaan, dan viel mij plots op welke schrijftechnieken of specifiek woordgebruik de auteur gebruikt had. Als ik stond af te wassen, bedacht ik hoe ik een bepaalde opdracht kon herwerken zodat die beter tot zijn recht kon komen. Als ik op de radio of in de winkel een grappige conversatie hoorde, dan verwerkte ik die in een tekst die ik op dat moment aan het schrijven was.

Het uitzoeken van mijn Waarom was de module waar ik het meeste mee geworsteld heb, maar die waarschijnlijk wel de richting van mijn hele leven verder zal bepalen. Bedankt Agatha, en van harte proficiat voor jouw allesomvattende aanpak!

-Anneke Verbeeck

DSC_8484.jpg

opbouw 

Module 1: Open je verhalenschatkamer


Module 2: Leg je schrijversfundament​

 • Schrijf vanuit je lijf

 • Schrijf authentiek

 • Gebruik je levenservaring als basis

 • Gebruik je vijf zintuigen

 • Ontdek jouw Waarom

 • Schrijf als een filmmaker

 • Geef je personage een probleem

 • Wees je personage

 • Laat je lezers lachen

 

Module 3: Schrijf je boek (met stappenplannen voor het schrijven van verschillende genres kinder- en jeugdboeken)


Module 4: Wat als het niet stroomt?

Wat doe je bij schrijfblokkades?


Module 5: Klaar! Wat nu?

Hoe zorg je ervoor dat je verhaal wordt gepubliceerd? 

Het volledige module-overzicht vind je hier.

_DSC6450 (1).jpg

Wat krijg je?

 • Toegang tot de online modules op Teachable voor de levensduur van de opleiding & al het materiaal is downloadbaar:

  • Lesvideo's

  • Audio's

  • Geleide meditaties

  • Afdrukbare werkbladen

  • Powerpointpresentaties

 • 1 jaar lang toegang tot de online groeisessies via Zoom waar al je vragen beantwoord worden en waar je feedback kunt vragen op kleine stukjes tekst (18 sessies, gemiddeld om de 3 weken)

 • 2 jaar lidmaatschap van de besloten Facebookgroep waar je kunt uitwisselen met andere deelneemsters

 • 3 x persoonlijke feedback op jouw manuscript (max. 5 pagina's A4 – 12-punts lettergrootte)

 • 4 keer per jaar een masterclass op maat door Agatha, afgestemd op wat de groep nodig heeft om nog meer te groeien (+ de opnames van de vorige masterclasses)

DSC_8476.jpg

 

Wat doen wij anders?

Bij ons leer je:

 • hoe je schrijft van binnenuit: vanuit je innerlijke kind en je eigen levenservaringen

 • wat jouw diepe, intrinsieke schrijfmotivatie is (jouw Waarom) waardoor je veel meer focus en doorzettingsvermogen krijgt

 • hoe je jezelf via meditatie in de perfecte schrijfflow krijgt

 • hoe je je lichaam inzet bij het schrijfproces

 • hoe je je blokkades kunt transformeren in krachtbronnen en wat je kunt doen als het moeilijk gaat

Daarnaast bieden we je heldere schrijftechniek en -theorie en talloze toegankelijke oefeningen, stap voor stap opgebouwd. Wij maken het jou héél makkelijk om kinderboekenschrijfster te worden!

P1015236.jpg

Hoi, Ik ben Sandrine

Als kind raakte ik geïnspireerd door mijn opa die in zijn eentje het parochieblad maakte. Hij schreef artikeltjes en maakte daar prachtige pentekeningen bij. Zijn teksten typte hij op een mechanische typemachine en de titels plaatste hij met sierlijke transferletters. Ik vond het fascinerend om de boekjes die hij zo maakte, en die door iedereen gelezen werden, te zien ontstaan.

 

Toen ik later Vrije Grafiek studeerde, zeiden mijn leraars dat ik iets moest doen met illustratie. En later, aan de normaalschool, schreef ik verhalen en gedichten die ik ook zelf illustreerde. Na mijn studies klopte ik met mijn gedichten en illustraties aan bij uitgeverij Clavis, zij brachten dan ook mijn eerste boek “Versjes op mijn buik” uit, een boek dat ik zelf schreef en illustreerde. Dit was het begin van een hele reeks eigen boeken, verhalen en liedjes die uitgegeven werden bij grote uitgeverijen als Clavis, Deltas, Die Keure en Averbode, en ook bij een aantal kleine uitgeverijen.

 

In 2013 begon ik ook met uitgeven in eigen beheer, en zo kwam mijn eigen uitgeverijtje Avondrood Boeken tot stand. Dit is wat ik het liefste doe: schrijven, tekenen, de opmaak verzorgen,… alles van begin tot einde, net zoals mijn opa het deed.

Dit alles geef ik ook met veel passie door aan anderen. In 2005 begon ik met het geven van cursussen en workshops, en dat ben ik blijven doen, vanuit het plezier om te inspireren en geïnspireerd te worden.

DSCN1963.JPG

Investering
€2500
(incl. 21% BTW)


Aan alle mooie verhalen komt een einde. Onze opleiding houdt eind 2023 op met bestaan. Je kunt er niet meer voor aanmelden. 

ZO GAAN WE TE WERK

Zodra je aanmeldt, krijg je toegang tot de eerste module waarin je onder andere contact maakt met je schrijfverlangen, je schrijfmotor op gang brengt en leert hoe je je 'warm' kunt schrijven.

Gedurende zes maanden ontvang je elke twee weken een behapbaar deel van de opleiding dat je zelf doorneemt en doorwerkt. Je bekijkt de video's, luistert de audio's, leest de teksten en maakt de schrijfopdrachten op jouw eigen tempo. Stap voor stap leg jij je basis als schrijfster en leer je je creativiteit te laten stromen. Tot dit materiaal heb je toegang zolang de opleiding bestaat, waar en wanneer je wilt. Je kunt ook alles downloaden.

Eén jaar lang kun je gemiddeld om de drie weken deelnemen aan een online Groeisessie via Zoom, afwisselend begeleid door Agatha en Sandrine. Voorafgaand aan de sessie kun je je vragen insturen en korte stukjes tekst waar je graag feedback op krijgt.

Deze online Groeisessies zijn niet verplicht, maar we raden heel sterk aan zo vaak mogelijk deel te nemen. Je leert er zo veel van bij. We noemen deze sessies Groeisessies omdat ze dé manier zijn om het lesmateriaal goed en snel te integreren en te groeien als schrijfster. Hoe actiever jij deelneemt aan deze sessies, door bijvoorbeeld vooraf jouw vragen in te sturen, hoe meer je uit de opleiding gaat halen. Kun je er niet live bij zijn, geen nood: wij zorgen voor een opname.

 

Je krijgt van Sandrine drie keer persoonlijke feedback  op jouw manuscript (max. 5 pagina's A4 – 12-punts lettergrootte). Ik (Agatha) heb me aan het begin van mijn schrijverscarrière laten 'manuscriptbegeleiden' door Sandrine en ik kan je vertellen dat dat super waardevol en leerrijk is. Een unieke kans om als schrijfster te groeien!

Je krijgt twee jaar lang toegang tot onze besloten facebookgroep waar je kunt uitwisselen met gelijkgestemde zielen en waar je steun en feedback kunt ontvangen.

De Facebookgroep wordt met veel zorg gemodereerd en opgevolgd door Lidewei Philips. Zij doorliep net als jij de opleiding.

Lidewei.jpeg
Een woordje van Lidewei

Ik ben Lidewei Philips, 27 jaar, muzikante met een passie voor schrijven.
De zachte, persoonlijke aanpak van Agatha lag me meteen en ik heb de schrijfopleiding dan ook met veel plezier gevolgd!

Ondertussen is mijn eigen boek tot stand gekomen en mijn vriendschap met Agatha nog verder gegroeid. 

Ik vind het super leuk en spannend om deel te mogen uitmaken van dit avontuur. Ik ben heel enthousiast om jou te helpen met je zoektocht door de opleiding via de Facebookgroep. Tot binnenkort 😊

DEZE OPLEIDING IS NIET VOOR IEDEREEN

 

Voor ons is het heel belangrijk dat jouw boek aan het eind van de opleiding echt geschreven is. Belangrijker nog is dat je weet hoe je je creatieve blokkades kunt aanpakken en dat je weet hoe je de parels die in jou zitten naar buiten kunt brengen, zodat je je volle creatieve potentieel kunt realiseren. Wij gaan er alles aan doen om je te helpen dat resultaat te bereiken.

 

Het is belangrijk dat jij de duidelijke beslissing neemt dat jij jouw creativiteit nu echt ruimte gaat geven en daar ook echt plaats voor maakt in je agenda. Je mag onzeker zijn, je mag twijfelen aan jezelf als schrijfster, dat is heel normaal, maar je moet wel duidelijk voelen dat jij er helemaal voor wilt gaan, en jouw innerlijke schrijfster volledig de kans wilt geven om te ontluiken en te groeien.

 

Neem jij jouw schrijfverlangen serieus?

Neem jij de verantwoordelijkheid om de inzichten en opdrachten die je straks van ons krijgt ook echt te gaan toepassen?

Ga jij het engagement aan om elke keer weer op te dagen, ook al val je een tijdje stil of loop je tegen weerstand en blokkades aan? Voel jij je klaar om te doen wat nodig om te leren en te groeien?

Ben je bereid om naast het leren van schrijftechniek ook in het persoonlijke proces te duiken dat onlosmakelijk verbonden is met het creatieve proces?

Dan ben je van harte welkom om je in te schrijven.

DSCN1958 copy.jpg
'De rustige en steunende aanwezigheid van Agatha laat elke deelnemer zich gewaardeerd voelen.
Haar manier van feedback en lesgeven is oprecht, authentiek en vanuit betrokkenheid. 
- Sofie Bettens

veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet tussen staat, mail mij.

Ik help je graag verder.

Hoe lang duurt de opleiding?
De snelste termijn waarop je de modules kunt afwerken is 6 maanden. Je krijgt één jaar lang toegang tot de online Groeisessies via Zoom. Twee jaar lang mag je in de besloten Facebookgroep blijven.


Daarnaast kun je ook na het eerste jaar blijven groeien en verdiepen als schrijfster. Je hebt toegang tot het materiaal zolang de opleiding online is (gegarandeerd minstens een jaar) en je kunt ook al het materiaal downloaden, dus je kunt ernaar teruggrijpen wanneer je maar wilt.

Ik heb weinig tijd. Kan ik dan ook meedoen?
Als je geen tijd neemt om te schrijven, kun je uiteraard niet leren schrijven. Maar dat hoeft niet perse heel veel tijd te zijn. Regelmaat is veel belangrijker. Door elke dag een half uur te schrijven, kun je een boek af krijgen.

Toch is het belangrijk te weten dat deze opleiding tijd verdient. Jij verdient die tijd, als je echt kiest voor je droom.  Als je er geen tijd aan kunt besteden, ga je er weinig uithalen en heeft het geen zin je in te schrijven. 

Een minimum tijdsbesteding die wij aanraden is drie uur per week. Blokkeer deze tijd elke week in je agenda, zoals wanneer je naar een fysieke cursus zou gaan.

 

Je doorloopt de opleiding op eigen tempo en kiest zelf hoeveel tijd je dagelijks en wekelijks besteedt. Wij raden natuurlijk aan de modules binnen het jaar te doorlopen, zodat je voor al je vragen bij ons in de online Groeisessies terecht kunt.


Daarnaast is een gebrek aan tijd ervaren vaak een uiting van een creatieve blokkade. Door aan de opleiding deel te nemen gaat je visie op tijd en op de hoeveelheid tijd die je ter beschikking denkt te hebben grondig veranderen.

Geven jullie persoonlijke feedback op mijn verhaal?

Ja, binnen het jaar waarin je toegang hebt tot de online Groeisessies mag je drie keer een manuscript (max. 5 pagina's A4 – 12-punts lettergrootte)mailen naar Sandrine. Zij geeft je dan persoonlijke feedback op je verhaal. 

Kleinere stukjes tekst, zoals opdrachten uit de opleiding (tot 350 woorden) mag je met jouw concrete vraag erbij insturen drie dagen voorafgaand aan de online Groeisessies die door Sandrine worden begeleid. Zij geeft dan feedback op jouw tekstje tijdens de sessie.

Waar kan ik met mijn vragen terecht?
Heb je vragen, dan mag je die posten in de besloten Facebookgroep of mailen naar Sandrine of Agatha.

Vragen die waardevol zijn voor alle deelneemsters van de opleiding, nemen we mee naar de eerstvolgende online Groeisessie.

Ook de andere deelneemsters kunnen in de Facebookgroep waardevolle antwoorden op jouw vraag geven. 

Moet ik alle Groeisessies bijwonen?
Als je je aanmeldt, vragen wij 100% engagement van je.

Dat wilt zeggen dat je echt aan de slag gaat met de modules en geregeld  deelneemt aan de Groeisessies. Wij verwachten echter niet van je dat je er élke keer bij bent.

Als je er niet kunt bij zijn, kun je achteraf de recording bekijken.

Is contact met de andere deelneemsters mogelijk?
Ja, als je je aanmeldt kun je lid worden van de besloten Facebookgroep. Deze groep is de plek om elkaar te inspireren, feedback op teksten en schrijfopdrachten te geven en te vragen, advies te geven en te vragen en (schrijf)ervaringen uit te wisselen.

We zien elkaar ook tijdens de Groeisessies via Zoom. Via de camera van je computer kun je daar Sandrine of Agatha en de andere deelneemsters op je scherm zien. We laten jullie geregeld werken in break out rooms: dat zijn kleine groepjes van 2 tot 4 personen waarin je persoonlijker kunt uitwisselen. Zo leer je elkaar gedurende het traject best goed kennen.

Ik ben een man. Mag ik dan ook meedoen?
Ook mannen zijn welkom. Onze manier van werken en de tone of voice van de opleiding is vooral op vrouwen gericht. Als je je daarvan bewust bent en je alsnog tot de opleiding aangesproken voelt, dan ben je van harte welkom om deel te nemen.

Is deze opleiding ook geschikt als ik een informatief kinderboek wil schrijven?
Ja, ook dan zal deze opleiding jou helpen je schrijversvaardigheden te ontwikkelen en je boek in de wereld te zetten.

 

Wanneer vinden de online Groeisessies plaats?

Het zijn wisselende momenten, zodat je altijd wel eens kunt meedoen. Meestal op dinsdag- of donderdagavonden en zaterdagochtenden.

bottom of page