Klanten in de kijker

 
Laat je inspireren door de prachtige succesverhalen
van mijn klanten

'De opleiding van Agatha was een openbaring voor mij als mens. Ik sta nu echt sterker in mijn schoenen.

Ik volgde Agatha al een hele tijd maar het was er helaas nog niet van gekomen om een cursus bij haar te volgen. Toen de online schrijfopleiding geïntroduceerd werd, greep ik meteen mijn kans! Het was een behoorlijke investering maar achteraf gezien was het dat meer dan waard.

Mijn verwachting was om te leren hoe je een boek schrijft. Maar het werd zoveel meer dan dat! Het was zelfs zoveel informatie dat ik als complete beginner mijn boek nog niet helemaal af heb. Toch heb ik alle info meegekregen en heb ik al mijn vragen kunnen stellen waardoor ik nu op mijzelf verder kan werken aan die droom.

Ik leerde mijzelf beter kennen door de opleiding. Het ontdekken van mijn Waarom en de dialoog met mijn innerlijke kind waarin ik echt moest graven in mijzelf had ik niet verwacht, maar het was exact wat ik nodig had! Door de opleiding heb ik ontdekt dat ik een zeer creatieve kant heb. Ik heb meer voeling met mijzelf gekregen en ben benieuwd wat ik nog ga creëren.'

- Joke Meeus

Joke Meeus.jpg
'De opleiding van Agatha was een openbaring voor mij als mens. Ik sta nu echt sterker in mijn schoenen..' 
-Joke Meeus
Hilde2.jpg
'Ik verwachtte een laatste etappe, maar kreeg een ganse grand route kado, waarvan elke stap genieten is.
-Hilde Goris

Ik had al een tekst voor een prentenboekje klaarliggen, en vond het na al heel lang gedroomd te hebben van een boek te schrijven, nu wel eens tijd om dit concreter te maken. Toen zag ik de online opleiding van Agatha passeren.  ‘Leuk,’ dacht ik, ‘net wat ik nodig heb. Daar vind ik vast alle informatie hoe ik dit boekje nu bij een uitgever krijg.’

 

En ja hoor, op het einde van de cursus wordt daar zeker aandacht aan besteed. Maar ik had nooit kunnen vermoeden wat alle eerdere modules in de cursus mij zouden brengen. Schrijven werd een dagelijks ritueel. Iets waar ik naar uitkijk: kinderen naar school, tasje thee maken, en aaaah... daar is de ontspanning die de flow van schrijven me brengt.

 

De oefeningen brachten nog een nieuw verhaal in me naar boven, dat ik langzaam kon koesteren en vormen. Er zitten zeker ook heel persoonlijke opdrachten bij, die best diep gaan, waar enige weerstand mee gemoeid is, maar me wel hele mooie inzichten over mezelf brachten.

 

En tot slot ben ik niet de enige in het gezin die van de cursus geniet. Een fantasie-ideetje van mijn dochter groeide uit tot nog een verhaal, wat in deze anders-dan-anders zomer van 2020 een ritueel voor ons gezin werd: hoofdstuk per hoofdstuk werd het verhaal geschreven, verteld, besproken, en verder gefantaseerd...

Heel wat jaren geleden kwam in een cursus ‘wat is het doel van jouw leven’ naar voor dat ik een boek moest schrijven... Dankzij de opleiding voel ik dat ik door te schrijven inderdaad mijn innerlijke pad bewandel. Ik verwachtte een laatste etappe, maar kreeg een ganse grand route kado, waarvan elke stap genieten is. Het kan me zelfs niet meer schelen of het eindpunt al in zicht is of niet.

 

- Hilde Goris

Een tijd geleden volgde ik een schrijfweekend ‘Schrijf je eigen kinderboek’ bij Agatha. Ik had al lang een idee voor een boek en zelfs al heel wat schrijfuren achter de rug, maar ik zat compleet vast in mijn verhaal.  

Het schrijfweekend was een echte eyeopener. Met simpele, maar effectieve oefeningen haalde Agatha in alle deelnemers net datgene naar boven dat nodig was in hun schrijfproces. Ze heeft hier een heel bijzondere gave voor.  

De cursus zette me op weg om verder aan mijn verhaal te werken. En met succes! Want ondertussen werd mijn manuscript aanvaard door Clavis Uitgeverij en ligt mijn eerste kinderboek ‘Niet spieken op pagina 39’ zowel in België als Nederland in de winkels.  

In ‘Niet spieken op pagina 39’ zitten letterlijk stukjes die ik schreef tijdens het schrijfweekend. De cursus van Agatha was echt een onmisbare schakel in het tot stand komen van mijn boek.  

Een cursus van Agatha is een zeer waardevolle investering zowel in je schrijfproces als in jezelf. Ik kan het iedereen van harte aanraden! 

 

-Nathalie Clefas-

www.nathalieclefas.be

9789044840216_VK.jpg
profielfoto 2.JPG
'De cursus van Agatha was een onmisbare schakel in het tot stand komen van mijn boek.' 
-Nathalie Clefas
Jonathanwebuse -504.jpg
'Agatha is erg vakkundig en staat jou bij om jouw persoonlijke schrijfstijl te vinden.' 
-Jonathan Jetten

In 2014 kreeg ik een geschenk van mijn man: een cursus ‘verhalen schrijven’ bij Agatha Cornelia. In vier intensieve sessies leerde Agatha ons de kneepjes van het schrijversvak. Ze bracht ons ook samen: via de thuisopdrachten bespraken we elkaars werk en leerden we van elkaar. Deze interacties was de grote meerwaarde die Agatha ons geboden heeft.

Voor de start van de cursus dacht ik echt: ‘schrijven doe je gewoon, je begint er gewoon aan’, maar niets is minder waar. Ik stond versteld over hoe je met de juiste techniek zoveel meer kunt vertellen, je verhaal voor de lezer tastbaar kunt maken. 

 

Agatha is erg vakkundig en staat jou bij om jouw persoonlijke schrijfstijl te vinden. Bovendien leert ze jou hoe je kan schrijven vanuit je hart. Hoe je echt de creativiteit in jezelf kan vinden en hoe je met eenvoudige oefeningen deze inspiratie kan aanboren en benutten. Enkel door gericht te schrijven, te oefenen, kan je dichter bij jouw eigen schrijfdroom komen.

In oktober 2019 bracht ik mijn eerste kinderboek uit: ‘Als ik naar de wolken kijk’. Een verhaal over vriendschap, verlies en rouw. Ik heb er lang op gewacht, maar om dan eindelijk mijn eerste verhaal als Boek in handen te hebben, dat was heerlijk! Maar nog meer geweldig om het voor het eerst voor te lezen aan kinderen. Hun reacties, daar doe ik het voor. Het was een droom die werkelijkheid is geworden. Ondertussen schrijf ik verder! Zonder Agatha zou ik nooit het lef en de kracht gehad hebben om verder te schrijven. Ze heeft me gesteund om mijn eigen persoonlijke stijl te zoeken en hieraan trouw te blijven.

 www.jonathanjetten.be

Cover Jonathan.jpeg

Ik herinner me dat ik in het begin van mijn burn-out zat. Ik had bijna geen energie, maar de hele dag naar de workshop van Agatha komen, was geen opgave.

De tips en fijne opdrachten wakkerden het gevoel om te schrijven, om iets op papier te zetten, nog meer aan. Het was genieten van de gezellige sfeer met gelijkgestemde zielen. We waren allemaal klaar om de schrijverswereld te ontdekken. Ook nadien konden we nog rekenen op elkaar voor tips.

Agatha creëerde een losse sfeer, waardoor je je onmiddellijk op je gemak voelde. Hierdoor durfde ik mezelf sneller openstellen. Agatha leerde me tijdens het schrijven rekening houden met alle zintuigen. Helemaal opgaan in mijn personages en zelfs een beetje één worden. Ik vond het in één woord zaaalig. Ik zou het samenwerken met Agatha aan iedereen aanbevelen!

Doordat ik ben beginnen schrijven, is ook mijn tekenmicrobe weer boven water gekomen. De combinatie van tekenen met dichten vind ik fantastisch. Je kan hier voorbeeldjes van zien op mijn Facebook en Instagram. Ik werk onder de naam Snoetjes vol sproetjes. Ik breng kaartjes uit. Mijn grote droom is prentenboeken uit te brengen. Er zijn er drie klaar. Ik heb ze laten drukken en ze circuleren bij ons op school. De stap om ze bij een uitgever te publiceren is nog iets te groot, maar ik zou dit heel graag doen in de nabije toekomst.

Dank je wel, lieve Agatha.

-Karen Vandoninck-

Stoer en sterk.jpg
Karen Vandoninck.jpeg
'Ik vond het in één woord zaaalig. Ik zou het samenwerken met Agatha aan iedereen aanbevelen!'
- Karen Vandoninck
Hanneke.jpg
'Het verhaal is nu echt een boek geworden. Wolf, wolf, hoe laat is het? is er gekomen dankzij jouw aanmoediging en geloof in dit verhaal. Zonder jou was ik er nooit aan begonnen om deze droom werkelijkheid te laten worden..' 
-Hanneke Vandekerkhof
Cover Wolf wolf hoe laat is het.jpg

Dag Agatha, ik ben naar de workshop gekomen omdat ik je graag als schrijfdocent wilde ervaren nadat ik je online al eens gesproken had. De klik die ik voelde maakte me nieuwsgierig.
Ik was eigenlijk ook helemaal niet van plan een kinderboek te schrijven (althans niet bewust). Nee, ik wilde een prentenboek voor volwassenen maken met gedichten en foto’s die ik maak. Met dat plan kwam ik naar de tweedaagse workshop. Maar goed, het werd dus iets anders... 

Door een inleidende opdracht kwam er een verhaal boven waar ik vier jaar geleden een punt achter had gezet en dat lag te verstoffen in een kast. Door jouw oefeningen en feedback ging het verhaal opnieuw stromen, kreeg het bestaansrecht. Je haalde eigenlijk uit mij wat er al zo lang klaar zat…een literaire vroedvrouw bijna, haha…Ongeveer 7 maanden later was mijn manuscript klaar en snapte ik ook waarom ik dit verhaal moest schrijven en voor wie. 

Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik wat meer mag geloven in mezelf, dat ik wat ik schrijf fijn is om te lezen…die aanmoediging had ik wel nodig. Ik ben veel meer ben gaan schrijven, ik wil er echt voor gaan.

Update: ( 2 jaar later)

Het verhaal is nu echt een boek geworden. Wolf, wolf, hoe laat is het? is er gekomen dankzij jouw aanmoediging en geloof in dit verhaal. Zonder jou was ik er nooit aan begonnen om deze droom werkelijkheid te laten worden. Het smaakt naar meer, een volgend verhaal begint alweer vorm te krijgen op papier. Mijn kinderdroom was schrijfster worden en dan je eerste boek vasthouden is magisch. Dank je Aag!

-Hanneke Vandekerkhof-

 

www.hannekevandekerkhof.be/boek

De trailer van het boek vind je hier.

Het schrijfweekend bij Agatha heeft mij verder op weg geholpen met mijn verhaal.

De tips en concrete oefeningen van Agatha geven houvast om een verhaal om te vormen naar een een echt kinderboek.

Mogelijk nog waardevoller is de manier waarop aan de oefeningen gestart wordt: vanuit de verbinding met je eigen gevoelens, je eigen lichaam en daarmee ook eigen inspiratie brengt Agatha in haar workshops beweging. Weg van ons hoofd naar ons lichaam. 

De rustige en steunende aanwezigheid van Agatha laat elke deelnemer zich gewaardeerd voelen.

Haar manier van feedback en lesgeven is oprecht, authentiek en vanuit betrokkenheid.

Het weekend gaf mij moed om door te gaan. Het kinderboek ligt er, op dit moment, nog niet, maar het verhaal is zoveel gegroeid en zoveel rijker geworden...

Dankjewel!

 

-Sofie Bettens-

DSCN1958 copy.jpg
' 'De rustige en steunende aanwezigheid van Agatha laat elke deelnemer zich gewaardeerd voelen.
Haar manier van feedback en lesgeven is oprecht, authentiek en vanuit betrokkenheid.''
- Sofie Bettens

Mijn naam is Katrien Benaets. Ik ben freelance illustrator en heb reeds enkele kinderboeken geïllustreerd waaronder ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ en ‘Dappere Draak’. Mijn droom groeide om een eigen prentenboek te schrijven en illustreren. Een boek helemaal van mezelf.

In de zomer van 2019 volgde ik een weekend ‘Schrijf je eigen kinderboek’ bij Agatha. Ik had reeds een ruw idee van mijn verhaal, maar dankzij de schrijfoefeningen die ik bij Agatha maakte ging er een hele fantasiekoffer open. Ik kreeg meer voeling met mijn personages en daardoor kregen ze ook veel meer diepte.

Agatha leerde me vertrekken van mijn eigen kindertijd, eigen ervaringen en al mijn zintuigen te gebruiken.

Mijn verhaal is nog niet af, maar nog steeds groeiend. Het belooft een toppertje te worden :-)

Nieuwsgierig? 

www.katrienbenaets.com

Verhalen voor gevoelige oortjes.jpeg
Katrien Benaerts copy.png
'Dankzij de schrijfoefeningen die ik bij Agatha maakte ging er een hele fantasiekoffer open.'
- Katrien Benaets
Lore.jpg
'Agatha brengt je onmiddellijk tot de kern, tot de essentie. Recht naar het hart. De bron waar alles begint.' 

'In de zomer van 2019 volgde ik een schrijfweekend bij Agatha. Het gebeurt niet vaak dat je op het juiste moment, op de juiste plek en met de juiste mensen bent. Tijdens de workshop had ik deze bijzondere ervaring. 

Agatha slaagt erin om verbinding te brengen. In alles. Tussen mensen. In je schrijven. Maar bovenal in jezelf. Agatha brengt je onmiddellijk tot de kern, tot de essentie. Recht naar het hart. De bron waar alles begint. De reden waarom je iets doet- waar je verhaal ligt- je talent- je creativiteit- je plezier…

Meteen na het volgen van deze workshop kwam ik in een creatieve stroom. Heel de zomer heb ik ongeveer 1 à 2 uur per dag geschreven. Ontspannen, licht en met veel plezier. Ik had de juiste toon voor mijn verhaal gevonden. En de woorden rolden uit mijn pen. Zo is er een half jeugdboek uitgerold. Nu zit ik in de tweede fase: herlezen, herschrijven, bijschrijven...kortom afwerken. Ik ben nog niet bezig met uitgeven, dat zie ik wel als de tijd rijp is. Voorlopig geniet ik van het creatief proces waar ik in zit.

Ik ben Agatha ontzettend dankbaar voor deze rijke ervaring. Naast de interessante schrijfopdrachten- inzichten en technieken- heeft ze me teruggebracht naar mezelf en naar de oorsprong van mijn creativiteit. Dit maakt het werken met Agatha zo uniek en een absolute aanrader voor iedereen.'

-Anne-Lore Cassier-