top of page
Search

Wat onderscheidt een creatieve vrouw van een vrouw die alleen maar droomt over een creatief leven?


Een creatieve vrouw begint. Ze zet een stap. En nog een. En nog.

Ze maakt fouten. Ze probeert, ze oefent.

Ze valt van het creatieve paard en klimt er weer op. Ze gaat door.

Een creatieve vrouw neemt risico’s. Ze neemt het risico te mislukken, uitgelachen, bekritiseerd te worden, nog het meest door de stemmen in haar hoofd. Ze neemt het risico succesvol te zijn.

Een creatieve vrouw heeft moed, ze heeft de moed om een knotsgekke ingeving te volgen. Ze durft tegen de stroom ingaan en alles wat anderen tegen haar zeggen naast zich neerleggen.

De creatieve vrouw heeft vaak glans in haar ogen en blos op haar wangen. Soms heeft ze ook donkere wallen omdat de creatieve energie haar de hele nacht wakker hield. Of een frons tussen haar wenkbrauwen omdat ze zich afvraagt of die kritische stem in haar hoofd die snauwt dat ze geen talent heeft, gelijk heeft.

En toch gaat ze weer achter haar schildersezel staan. Toch gaat ze aan haar schrijftafel zitten.

Wat maakt van jou een creatieve vrouw in plaats van een vrouw die alleen maar droomt van een creatief leven?

Het is dat vuur in jou.

Het is de intrinsieke vreugde in jou die opflakkert wanneer je jouw favoriete vorm van creativiteit beoefent. De kracht je voortstuwt ook als het moeilijk gaat. Die ervoor zorgt dat je begint en doorgaat en niet uitstelt of opgeeft. Het is het diepe weten dat je een bijdrage hebt te leveren aan deze wereld, dat je de wereld met jouw verborgen schatten een stuk mooier en rijker kan maken.

Die schatten naar buiten brengen is geen pijnloos proces, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Jazeker, soms zijn er extatische momenten waarop je je op het dak van de wereld staat. Maar voor je aan de eindhalte bent, donder je daar gegarandeerd een paar keer weer vanaf.

Een creatieve vrouw neemt dan de tijd om even op adem te komen, haar wonden te likken, en gaat weer door.

Daar heeft ze dat innerlijke vuur voor nodig.

En dat vuur, dat heb jij ook. Het zit diep in je onderbuik.

Elke vrouw heeft er toegang toe. Soms heeft het wat aanblazen nodig, of wat opstoken. Maar het vonkje is er altijd, hoe klein ook.

Je kunt er contact mee maken door in stilte te gaan zitten, je ogen te sluiten en je aandacht in je lichaam te brengen. Kun je het voelen? Kun je dat vuur in je onderbuik voelen? Laat het groeien door je aandacht erop te richten. Schrijf erover als je dat fijn vindt.


Vurige groet,

Agatha

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page